Slökokta ägg

Tänkte vara lite smart idag. Har under en längre tid funderat över det här med att koka ägg. Det är fett nice med skivat ägg på mackor men jag vill inte stå och övervaka när det kokar. Så jag tänkte vara smart som en... vässla? Aiight? Bestämde mig för att koka upp vatten i en vattenkokare och hälla det i en skål och sätta folie över och ha ett ägg där i en liten stund. Frågan var bara hur länge det skulle ligga så. Brukar inte koka ägg men hade något svagt minne av att de skulle koka strax under 10 minuter. Men eftersom att vattnet inte är lika varmt men ändå dugligt varmt så kunde det fundera ändå. Räknade därför på att 20 minuter borde vara nog.

Detta skulle bli ett stort genombrott för mänskligheten. Typ som snabbmackaroner. Fast det är ägg och det går inte snabbt. Men man slipper övervaka kokningen, bara att koka upp vatten, tar 2 minuter max och sen vänta. Jag väntade mina 20 minuter, tog upp ägget och började skala det. Först såg det riktigt lovande ut, när jag knackade ägget i diskbänken så lät det som ett kokt ägg. Men när skalet började lossna. Ajajaj. Det var... hur ska vi säga? Halvkokt får nog beskriva hur mitt ägg var. Så jag tänkte spä på tiden till 30 minuter och gjorde ett nytt försök. Detta ägget var lite bättre men fortfarande waaaaay för löst för att jag skulle kunna skiva det och ha på en macka.

Sammanfattningsvis!
Enligt mina beräkningar tar det minst en timme att koka ett ägg med folie och en vattenkokare. Det är alltså inte lika smart som snabbmackaroner. Men en dag så kommer det att lossna. En dag så kommer jag att få nobelpriset för något smart jag kommit fram till som ska leda mänskligheten vidare i sin utveckling.

Kommentarer
Postat av: äggmannen

Man kan koka direkt i vattenkokaren också, Det går på under tio minuter.

2007-12-07 @ 17:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0